Skip to content
Julgran i Dalsland

God jul och Gott nytt år!

Såhär dagarna före jul och nyårshelgerna brukar jag tänka tillbaka på året som gått. I Dalslands Sparbank har vi haft ett väldigt bra år 2019. Bankens affärsvolym har ökat med över en miljard kronor tack vare att fler och mer affärer görs i vår bank. Vi har en stabil ekonomi som möjliggör att vi kan växa och vara aktiva inom sponsring och annat som gör vårt landskap bättre. Vi har fått goda betyg från er kunder i kundnöjdhetsmätningen. Vår starka position och vår fina utveckling har vi nått tack vare dig som kund i banken, förstås tillsammans med alla andra kunder vi haft sedan vår start år 1870.

Tack så mycket för ditt förtroende, det värdesätter jag. Jag vill också passa på att önska dig och dina nära en God Jul och ett Gott Nytt År.

Magnus Olsson, Verkställande direktör, Dalslands Sparbank

PS. Nästa år är det 150 år sedan Dalslands Sparbank bildades år 1870. Det kommer vi att fira rejält så håll utkik efter våra aktiviteter.

Tips inför 2020

Med många röda vardagar i slutet av 2019 kan det vara läge att i god tid se över det du bör hinna ordna innan årsskifte, till exempel

  • Betala för årets eventuella ROT- och RUT-tjänster före årsskiftet så att du får skattereduktionen i maj.
  • Om du vill ändra vart avsättning till din avtalspension går behöver du göra det före årsskiftet.
  • Om du har gjort en kapitalvinst under året kan du kvitta den mot eventuella kapitalförluster samma år och på så sätt minska skatten.

Nu är också en bra tid att summera hur det gick med hushållets ekonomi under året och om du vill ändra på något inför 2020. Finns det abonnemang och prenumerationer som du inte använder? Då kan det vara en god idé att säga upp dem. När du rensat i ekonomin kan du göra en budget för nästa år. Om det finns utrymme kan det kanske användas till att sätta igång eller öka ditt sparande

Tips inför årsskiftet

Nyårslöften brukar vara svåra att hålla men några nyårstips som alla kan göra skickar vi med. Det är att ta dig tid till det som inte kostar något men som ger så mycket till både dig och andra: ett vänligt hej till någon på gatan, hålla upp en dörr och att fånga stunden här och nu istället för att säga ”vi tar det till helgen” eller ”jag ska bara”.

Med önskan om en fin avslutning på året och ett gott nytt 2020!

Dalslands Sparbank