Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Regler mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Förstoringsglas på tidning
 • Låneräntor

  Penningtvätt

  Penningtvätt är när man försöker få illegala pengar, svarta pengar, att genom olika transaktioner verka lagliga, vita, för att kunna redovisa dem öppet. Det kan handla om pengar från skattefusk, rån, stöld, narkotikabrott, trafficking, människosmuggling, vapenhandel med mera.

 • Kortköp

  Finansiering av terrorism

  För att bankerna inte ska utnyttjas för finansiering av terrorism är de förbjudna att göra affärer med personer eller organisationer som finns på EUs sanktionslista. Vi bevakar officiella register över individer och organisationer som kan vara kopplade till terroristaktiviteter och vidtar åtgärder för att förhindra finansieringen av terrorism.

 • Ett litet möte

  Därför ställer banken frågor

  När du besöker banken på ett av våra kontor, via telefon eller via våra digitala tjänster händer det att vi ställer frågor om dig och din ekonomi. Här kan du läsa exempel på frågor och varför vi ställer dem.

 • Människor på ett kontor står tillsammans och pratar

  Politiskt utsatt ställning

  Banken måste känna till om du är en person i politiskt utsatt ställning, det vill säga om du har eller har haft viktiga funktioner i en stat eller i en internationell organisation, eller att du är familjemedlem och känd medarbetare till en person i politiskt utsatt ställning.

 • Ett par som sitter på en mur

  Låna inte ut ditt kontonummer till okända

  För att kunna flytta pengar som stulits från personer som utsatts för internetbedrägerier eller andra typer av bedrägerier behöver bedragarna tillgång till existerande bankkonton. Genom annonser på webbplatser och via e-postmeddelanden luras svenska bankkunder att låna ut sina kontonummer. Den som lånar ut sitt kontonummer kan komma att medverka till en brottslig handling.

Stäng Skriv ut