Hoppa till huvudinnehåll
Sparbankerna 200år

Idag finns det 58 Sparbanker i Sverige med det gemensamma uppdraget att vara en stark och stabil bank för den lokala bygden och främja ekonomisk utveckling för alla. Den första Sparbanken i Sverige startades för 200 år sedan för att man ville skapa förutsättningar för alla i samhället att komma igång med sitt sparande.

Vi är en Sparbank

Dalslands Sparbank är en fristående sparbank med stabil lönsamhet, en affärsvolym på ca 17 miljarder kronor och stor lokal förankring i Dalsland. Vi har 4 kontor i Dalsland (Mellerud, Bengtsfors, Ed och Färgelanda) med sammanlagt 50 medarbetare.

 

Ett levande och livskraftigt samhälle är en förutsättning för vår banks utveckling och sparbanksidén. Vi samarbetar med föreningar, företag och personer som utvecklar landskapet. Det gör oss till en unik bank, en sparbank, vars främsta drivkraft är att gynna bygden och alla som bor här. 

 

För andra är Dalsland en liten del av Sverige men för oss betyder Dalsland allt!

Tillsammans utvecklar vi Dalsland

Dalsland

Sparbankernas samhällsnytta

Samhällsengagemang

Gemensamt har Sparbankerna genom bidrag, sponsring och andra insatser levererat samhällsnytta för närmare 500 miljoner kronor. Alltså nästan en halv miljard – bara under 2019.

Föreningslivet

Gemensamt stödjer Sparbankerna i sina verksamhetsområden långt mer än 5000 föreningar. Utan Sparbankerna hade föreningslivet i Sverige varit betydligt fattigare.

Dalslands Sparbank

Tillsammans utvecklar vi Dalsland