Hoppa till textinnehållet

Idag finns det 58 Sparbanker i Sverige med det gemensamma uppdraget att vara en stark och stabil bank för den lokala bygden och främja ekonomisk utveckling för alla. Den första Sparbanken i Sverige startades för 200 år sedan för att man ville skapa förutsättningar för alla i samhället att komma igång med sitt sparande.

Vi är en Sparbank

Dalslands Sparbank är en fristående sparbank med stabil lönsamhet, en affärsvolym på ca 17 miljarder kronor och stor lokal förankring i Dalsland. Vi har 4 kontor i Dalsland (Mellerud, Bengtsfors, Ed och Färgelanda) med sammanlagt 50 medarbetare.

 

Ett levande och livskraftigt samhälle är en förutsättning för vår banks utveckling och sparbanksidén. Vi samarbetar med föreningar, företag och personer som utvecklar landskapet. Det gör oss till en unik bank, en sparbank, vars främsta drivkraft är att gynna bygden och alla som bor här. 

 

För andra är Dalsland en liten del av Sverige men för oss betyder Dalsland allt!

Tillsammans utvecklar vi Dalsland

Hur firar vi Sparbanksidén 200år?

 • Tekningstävling
  Hur ser framtidens spargris ut?
  Är det en hund istället för en gris? Kan den prata? Är den digital? 

  Var kreativ, måla och var med i vår teckningstävling och Måla framtidens spargris.

  Skicka in ditt bidrag till:
  Dalslands Sparbank, Teckningstävling, Box 33, 464 21 Melleud

 

 • Tipspromenad:
  Vad kan du om Sparbanksidén? Och Dalslands Sparbank?
  Var med i vår tipspromenad och svara på sparbanksfrågor och var med och tävla om flera lokala presentkort värde 150 000:- 

  Klicka på länken till tipspromenadformuläret och delta. 
  Tipspromenad Sparbanksidén 200år

  Lycka till!

Aktiviterna under vecka. 44 i samband med Sparbanksidén 200år är Covid-19 anpassad utefter myndigheternas rekommendationer. 

Sparbankernas samhällsnytta

Samhällsengagemang

Gemensamt har Sparbankerna genom bidrag, sponsring och andra insatser levererat samhällsnytta för närmare 500 miljoner kronor. Alltså nästan en halv miljard – bara under 2019.

Föreningslivet

Gemensamt stödjer Sparbankerna i sina verksamhetsområden långt mer än 5000 föreningar. Utan Sparbankerna hade föreningslivet i Sverige varit betydligt fattigare.

Dalslands Sparbank

Tillsammans utvecklar vi Dalsland