Sveriges största fondhandelsplats, fondmarknaden.se utser varje år Årets Fonder. Årets Fonder 2018 delas ut inom tio kategorier, samt belönar Årets Fond, Årets Fondbolag och Årets Nykomling.

- Jag är oerhört glad och stolt över mina medarbetare som har gjort detta möjligt. De förtjänar verkligen dessa utmärkelser. Utmärkelsen Årets Fondbolag är ytterligare ett fint kvitto på att vi levererar riktigt fin och hållbar förvaltning till våra kunder, säger Liza Jonson, vd för Swedbank Robur.

Swedbank Robur Amerikafond investerar i bolag med strukturell tillväxt, hög kvalitet och hållbara affärsmodeller, vilket visat sig vara en bra strategi.

- Det är väldigt glädjande att Amerikafondens process och förvaltningsresultat uppmärksammas, och inte minst för det arbete som vi alla på Swedbank Robur lägger ned på att integrera hållbarhet i förvaltningen. Under ett tufft år, inte minst för många konkurrenter, så är jag väldigt nöjd med att vi har lyckats skapa en bra avkastning för fondens andelsägare, säger Rikard Forssmed, förvaltare av Swedbank Robur Amerikafond.

Juryns motiveringar

Årets Fondbolag 2018 tilldelas Swedbank Robur
Fondbolaget, som redan tagit hem en utmärkelse som bästa fond i en av kategorierna, finns med i den absoluta toppen i flertalet andra fondkategorier. Förutom goda resultat sett till avkastningen har fondbolaget även tagit vara på möjligheterna att påverka vår värld med hur vi investerar. Detta dels genom ett väl integrerat hållbarhetsarbete men även med nya produkter med fokus på att göra en faktisk påverkan.

Med hänsyn till en övergripande helhetsbedömning av fondbolaget samt enskilda bedömningar av fonderna gör sig denna storbank förtjänt av utmärkelsen Årets Fondbolag 2018.

Årets Nordamerikafond 2018 tilldelas Swedbank Robur Amerika
Nordamerika har i år varit den starkaste marknaden och där vi hittar flest fonder med fina avkastningssiffror. Till skillnad från de många nordamerikafonder med stort teknik- och tillväxtfokus, har årets vinnare en tydlig strategi där vinsttillväxt och en attraktiv värdering är nyckeln för de bolag som fonden investerar i.

En strategi som i år visat sig vara framgångsrik. Fondbolaget och förvaltarteamet har utöver det lyckats väl med att integrera ett framgångsrikt hållbarhetsarbete på ett sätt som står ut inom denna kategori.

Mer information


Bästa fonderna 2018 nu utsedda (pressmeddelande från fondmarkanden.se)

fondmarknaden.se