Meny
Organisation
Samhällsengagemang
Ung Ekonomi
Sponsring
Tillsammans utvecklar vi Dalsland
Dalslandshjältar
Dalslandsprojekt

Samhällsengagemang

Vårt samhällsengagemang började redan för 200 år sedan och vi har en lång tradition av att sprida kunskap om pengar och sparande. Genom egna initiativ och samarbeten utbildar vi barn och unga i privatekonomi och entreprenörskap. Vi bidrar också till att minska digitalt utanförskap.

Two girls pays for a bun

Ung ekonomi

Vi vill ge barn och ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi - både nu och längre fram i livet. Våra föreläsningar för skolor och föreningar är kostnadsfria.

Äldre par sitter hemma i soffan och tittar i en bok

Utbildning i digitala tjänster

Med utbildning och guidning vill vi bidra till att fler får koll på våra digitala tjänster. Vi går igenom säkerhet på nätet och visar hur exempelvis BankID och Swish fungerar.

Barista som hänger på disken med en ipad i handen

Ung Företagsamhet

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar Swedbank och sparbankerna med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

Tre flickor sitter på en rosa pilatesboll och skrattar

Sponsring

För oss är föreningslivet inom idrott och kultur viktiga delar i samhället, vi bryr oss om den bygd vi verkar i och dess invånare. Vi jobbar för god utveckling och sund ekonomi, därför sponsrar vi gärna verksamheter som utvecklar vår bygd och ger ett rikt lokalt förankrat föreningsliv inom idrott och kultur.

TIllsammans utvecklar vi Dalsland

Dalslands Sparbank har tillsammans med hela Dalsland utvecklat bygden med både små och stora idéer. Vi satsar en del av vår vinst på kultur, idrott, föreningsliv, utbildning, utveckling och nyföretagande. På saker som gör det bättre och trevligare att växa upp, bo och verka i Dalsland

Tre personer kramar varandra och ler mot kameran - en äldre herre och en dam samt en yngre kvinna

Dalslandshjältar

Dalslandshjältar är ett flerårigt projekt som Dalslands Sparbank tillsammans med Dalslänningen startade 2020. Banken och Dalslänningen samverkar i detta projekt där syftet är att lyfta fram personer som på olika sätt gör skillnad i sin omgivning. Pristagarna nomineras av allmänheten och nu har nomineringarna kommit in för 2021.

Två kollegor som håller i en julkalender

Stiftelsen Friends - Snällkalendern

Friends prisbelönta julkalender utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. Friends har tagit fram kalendern för att vi vet vad en liten snäll handling kan göra. Vi delar ut Snällkalendern till samtliga grundskolor i vårt verksamhetsområde varje år. Även till våra små och stora kunder.

Pengar

Veckopengens dag

Vi vet att barn som får en egen peng att hushålla med lättare lär sig om ekonomi inför sitt vuxna liv. Som en påminnare om hur viktigt det är att lära barn om pengar vill vi införa Veckopengens dag.

Tidningen Lyckoslanten

Lyckoslanten och Spara & Slösa har i många år inspirerat barn till ekonomiskt hållbart tänkande med frågor som: Vad är privatekonomi? Hur når jag mina drömmar? Vad vill jag förändra i mitt liv - och i samhället?